Fizică

 

Programe instalabile in secțiunea Fizică 

 

Tracker

Descriere:  Tracker este un instrument de analiză video și modelare gratuită realizat cu ajutorul limbajului Java, pentru studiul fizicii. Acesta este conceput pentru a fi utilizat în predarea fizicii. Simulatorul video Tracker oferă o modalitate puternică de a combina funcții video cu modelare pe calculator.

Autor: Douglas Brown

Site: http://www.opensourcephysics.org

Email: dobrown@cabrillo.edu

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Light Speed

Descriere:  Light Speed este un program bazat pe OpenGL și dezvoltat pentru a ilustra efectele relativității prin aspectul obiectelor în mișcare. Când un obiect accelereaza la mai mult de câteva milioane de metri pe secundă, începe să apară deformat și decolorat în moduri ciudate și neuniforme, iar pe măsură ce viteza se apropie de viteza luminii ( 299,792,458 m / s ) efectele devin tot mai bizare.

Autor: Daniel Richard G

Site: http://lightspeed.sourceforge.net/

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Step

Descriere: Step este un simulator de fizică interactiv. Acesta funcționează în felul următor: plasați niște corpuri pe scenă, se adaugă unele forțe, cum ar fi gravitația, apoi faceți clic pe ‘simulez’ și Step vă arată modul în care scena va evolua in conformitate cu legile fizicii. Aveți posibilitatea să modificați fiecare proprietate de organisme / forțe în cadrul experimentului (chiar și în timpul simulării) și a vedea modul în care acest lucru se va schimba rezultatul experimentului.

Autor: Vladimir Kuznetsov

Site: https://edu.kde.org/step/

Email: ks.vladimir@gmail.com

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

 

MaxFEM

MaxFEM este o aplicație open source de simulare electromagnetică bazat pe metoda elementului finit, dezvoltată de Universitatea din Santiago de Compostela

Site: http://www.usc.es/en/proxectos/maxfem/

 

Leave a Comment