Matematică

 

 

Programe instalabile in secțiunea Matematică
eXtrema

Descriere:  Extrema este un instrument puternic de vizualizare și analiză a datelor care permite cercetătorilor să trieze rapid cantități mari și complexe de date în informații semnificative. Flexibilitatea sa, rafinamentul și robustețea programului permit utilizatorului să dezvolte cu ușurință propriile comenzi și de a crea grafice extrem de personalizate.

Autor: Joe Chuma

Site: http://exsitewebware.com/extrema/

Email: joe.chuma@gmail.com

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Euler

Descriere:  Euler este un program rapid și interactiv de calcul cu numere și matrici reale și complexe, sau intervale, în genul MatLab, GNU Octave.Se pot desena și anima funcții în două și trei dimensiuni.

Autor: Rene Grothmann, Eric Boucharé, Puji Prasetiyo

Site: http://euler.rene-grothmann.de/

Email: grothm@ku-eichstaett.de, bouchare.eric@wanadoo.fr,aripujiprasetiyo@yahoo.com

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

FreeMat

Descriere:  FreeMat este un mediu de calcul numeric și limbaj de programare pentru simulare 3D inginerească și științifică, similar cu MATLAB ( versiunea comercială de la Mathwork ) și GNU Octave, în plus suportînd multe funcii MATLAB și unele funcționalități IDL ( de la Research Systems ).

Autor: Samit Basu

Site: http://freemat.sourceforge.net/

Email: freemat@googlegroups.com

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Galculator

Descriere:  Galculator este un calculator științific bazat pe GTK 2/3 folosind notația obișnuită, notația ebraică și notația inversă poloneză ( RPN ) Mod de introducere a formulelor, diferite baze de numerație ( DECimală, HEXazecimală, OCTală, BINară ) si diferite unități de măsură pentru unghiuri ( DEG/RAD/GRAD ). Suportă precizie pană la patru zecimale și aritmetică binară pe 112 biți .Operații aritmetice, suport complet tastatură, funcții trigonometrice și hiperbolice, puteri, rădăcini pătrate, procente, logaritm natural și  logaritmi comuni, constante (e, PI).

Autor: Simon Flöry

Site: http://galculator.mnim.org

Email: galculator@mnim.org

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Geogebra

Descriere:  GeoGebra este un software matematic dinamic pentru toate nivelurile de educaţie care combină geometria, algebra, foile de calcul, graficele, statistica şi analiza într-un singur pachet uşor de utilizat. Geometria, algebra şi foaia de calcul sunt conectate dinamic, cu o interfaţă uşor de modificat, cu multe caracteristici puternice, un instrument pentru crearea materialelor didactice ca pagini web .

Autor: Markus Hohenwarter (Departamentul de Matematică, Universitatea Salzburg)

Site: https://www.geogebra.org

Email: markus@geogebra.org

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: Non-commercial freeware
Limba: Romană

Geomview

Descriere:  Geomview este un program interactiv de vizualizare 3D pentru Unix. Geomview vă permite să vizualizați și să editați obiecte tridimensionale: utilizați mouse-ul pentru a roti , muta , mări, micșora și edita. Geomview poate fi folosit ca vizualizator independent pentru obiecte statice sau ca un instrument integrat pentru alte programe care determină modificări dinamice geometrice. Geomview poate afișa elemente cuprinse într-o  varietate de formate de fișiere. Geomview vine cu o arie largă de exemple de obiecte pentru a vă crea propriile obiecte.

Autor: Stuart Levis, Tamara Munzner, Mark Phillips, Claus Justus Heine

Site: http://www.geomview.org

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Kalgebra

Descriere:  Kalgebra este un program complet echipat care vă permite să vizualizați diferite tipuri de functii bidimensionale și în spațiu, precum și să efectuați calcule simple ( și numai ), cum ar fi adunari, calcularea valorilor funcțiilor trigonometrice sau derivate. Aplicația a fost proiectată pentru a fi ușor de utilizat de către studenți, astfel încât inițierea în utilizarea acestuia să fie ușoară. Limbajul este perfect integrat cu UI, oferind un dicționar cu reprezentări pentru toate operațiunile disponibile, permițând evidențierea codului și execuția acestuia.

Autor: Aleix Pol Gonzalez

Site: https://edu.kde.org/kalgebra

Email: aleixpol@kde.org

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

KBruch

Descriere:  KBruch este un mic program construit pentru a exersa calculul cu fracții și procente. Exercițiile diferite sunt oferite în scopul de a facilita învățare prin exersare a calcului cu fracții. Programul verifică datele de intrare introduse de utilizator și ofera un feedback .

Autor: Sebastian Stein

Site: https://edu.kde.org/applications/all/kbruch

Email: seb.kde@hpfsc.de

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

 

 

Mathomatic

Descriere:  Mathomatic™ este un program portabil, educațional, de tip Computer Algebra System (CAS) scris în limbajul de programare C. Este un program gratuit, open source, publicat sub licenta GNU Lesser General Public License (LGPL version 2.1). Acest program simplifică, combină și compară ecuații algebrice concomitent cu executarea unor calcule cu numere complexe, aritmetică polinomială .

Autor: George Gesslein II

Site: http://www.mathomatic.org

Email: gesslein@mathomatic.org

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Relational

Descriere:  Relațional este un instrument educațional ce poate oferi un spațiu de lucru pentru experimentarea cu algebra relațională . Acesta oferă GUI care poate fi utilizat pentru executarea de interogări relaționale , și oferă de asemenea o interfață în linie de comandă .Oferă un modul Python independent care poate fi folosit pentru executarea de  interogări relaţionale , expresii relaționale, analiza acestora și optimizarea lor .

Autor: Salvo Tomaselli, Emilio Di Prima

Site: https://github.com/ltworf/relational

Email: tiposchi@tiscali.it , emiliodiprima@msn.com

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

wxMaxima

Descriere:  wxMaxima este o interfață bazată pe sistemul de calcul algebric  Maxima . wxMaxima oferă meniuri și dialoguri pentru multe comenzi comune Maxima , autocompletare , schițe liniare și animații simple. wxMaxima este distribuit sub licenta GPL .

Autor: Andrej Vodopivec

Site: http://andrejv.github.io/wxmaxima

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Pyromaths

Descriere:  Pyromaths este un program care oferă nu numai soluția exercițiilor , ci si o investigare exaustivă , pentru a înțelege mai bine greșelile .

Autor: David Robert

Site: http://www.pyromaths.org

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Franceză

Cinderella

Descriere:  Cinderella este un program de geometrie interactivă bazat pe Java ce permite reprezentarea grafica a structurilor matematice diverse.

Autor: Ulrich Kortenkamp

Site: http://www.cinderella.de

Email: Ulrich.Kortenkamp@ph-karlsruhe.de

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: Free
Limba: Engleză

Optgeo

Descriere: OptGeo este un software liber pentru optica geometrică de simulare în două dimensiuni.

Autor: Jean-Marie Biansan

Site: http://jeanmarie.biansan.free.fr/optgeo.html

Email: jeanmarie.biansan@free.fr

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Franceză

DrGeo

Descriere: Dr. Geo este un software educațional care permite elevilor să modifice și să extindă software-ul interactiv pentru geometrie. Acesta este distribuit cu codul sursă pe care il puteți modifica în timp ce-l utilizați. Cu Dr. Geo utilizatorul creează o schiță geometrică și o manipuleaza în conformitate cu constrângerile sale.

Autor: Hilaire Fernandes

Site: http://www.drgeo.eu

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Geophar

Descriere: Geophar este destinat profesorilor sau elevilor de gimnaziu și de liceu. Aceasta permite calculul aproximativ, pentru a desena curbe și figuri geometrice exportabile în format png, eps, pdf sau SVG. Funcționează pe sisteme de operare Linux, Windows, Mac. Acesta conține, de asemenea, un instrument pentru a genera foarte ușor tabele, variații și semne în LaTeX.

Autor: Nicolas Pourcelot

Site: https://sourceforge.net/projects/geophar/

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Franceză

Leave a Comment