Electronică

 

Programe instalabile in secțiunea Electronică

Electric

Descriere:  Sistemul de Design VLSI Electric este un sistem electronic de proiectare automată ( EDA ) cu sursă deschisă care permite proiectarea unor configurații diferite de circuite.

Autor: Oracle

Site: http://www.staticfreesoft.com/index.html

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL v3
Limba: Engleză

gEDA

Descriere:  Proiectul gEDA este o suită integral dezvoltată sub licență GPL și un set de instrumente de proiectare automată a circuitelor electrice. Aceste instrumente sunt folosite pentru proiectare circuite electrice, simulare, prototipare și în producție.

Autor: Ales Hvezda , Peter Brett , Stuart Brorson , Peter Clifton

Site: http://www.geda-project.org

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Kicad

Descriere:  O suită gratuită și multiplatformă pentru proiectarea automată a circuitelor electronice.

Autor: http://kicad-pcb.org

Site: http://kicad-pcb.org

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Eagle

Descriere:   EAGLE este un editor simplu, aplicativ pentru straturi grafice, este un puternic software de proiectare PCB adaptat pentru a satisface cerințele exigente ale inginerilor , creatorilor și cele din școală.

Autor: http://www.cadsoftusa.com

Site: http://www.cadsoftusa.com

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: Freeware
Limba: Engleză

GUIDO VAN ROBOT NG

Descriere:  Guido van Robot , cunoscut sub numele de GVR, este un limbaj de programare și o aplicație software gratuită, concepută pentru a introduce începatorii în studiul  de bază al programării . GVR funcționează pe Windows , Macintosh , și GNU / Linux , într-o varietate de limbi ! Este perfect, atât în sala de clasă cât și acasă ca o modalitate de a iniția utilizatorii în conceptele de bază ale programării

Autor:

Site: http://gvr.sourceforge.net/botlot

Email:  gvr-devel@lists.sourceforge.net

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Oregano

Descriere:  Oregano este o aplicație software grafică pentru captarea și simularea circuitelor electrice schematice . Simularea efectivă este efectuată de către ngspice și Gnucap . Este similar cu GEDA și KTechlab. Se face uz de tehnologia GNOME și este destinată să ruleze pe sistemele de operare libere Unix, cum ar fi Linux .

Autor: Ricardo Markiewicz, Jordi Mallach

Site: https://github.com/drahnr/oregano

Email: rmarkie@fi.uba.ar, tradgnome@softcatala.net

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Qelectrotech

Descriere:  QElectroTech este un program gratuit pentru crearea schemelor electrice. Disponibil sub licenta GPL

Autor: Benoit Ansieau, Xavier Guerrin

Site: qelectrotech.org

Email: benoit@qelectrotech.org, xavier@qelectrotech.org

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Fritzing

Descriere:  Frittzing este un proiect hardware cu sursă deschisă care face accesibilă electronica oricui, într-o manieră creativă. Acest program prezintă o serie de funcții, asociate unui site al comunității utilizatorilor și servicii în genul Programare și Arduino, stimulând un mediu creativ care permite utilizatorilor să-și documenteze lucrările, să le împartă cu alții, să predea electronică în școli, să construiască și să proiecteze circuite electronice profesionale.

Autor: http://fritzing.org/about/people/

Site: http://fritzing.org

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Logisim

Descriere:  Logisim este un instrument educațional pentru proiectarea și simularea circuitelor logice digitale . Prin interfața sa, bara de instrumente simplă și simularea construcției circuitelor, oferă un mod simplu pentru a învăța conceptele de bază legate de circuitele logice. Permite construirea circuitelor mai mari ce includ subcircuite mai mici și elaborarea pachetelor de fire cu o singură defilare a mouse-ul , Logisim poate fi folosit ( și este folosit ) pentru a proiecta și simula procesoare pentru scopuri educaționale .

Autor: Carl Burch

Site: http://www.cburch.com/logisim/index.html

Email: cburch@cburch.com

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

QsapecNG

Descriere:  QSapecNG este un program bazat pe Qt pentru analiza simbolică a circuitelor analogice liniare. Este un program cu sursă deschisă, un proiect multi-platformă , îmbunătățit în mod continuu de către studenții și cercetătorii de la Catedra de Electronică și Telecomunicații de la Universitatea din Florența. Ea vine ca o continuare a SapWin pentru Windows, pentru a da proiectului o compatibilitate completă pe alte platforme. Utilizatorii QSapecNG pot desena , rezolva, analiza și gestiona circuite analogice. Începând cu versiunea 2.00beta1 există, de asemenea, suport complet pentru subcircuite, care pot fi create, salvate, redeschise și adăugate ca o parte a celorlalte circuite .

Autor: Michele Caini

Site: http://qwt.sourceforge.net

Email: michele.caini@gmail.com

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

gLogic

Descriere: gLogic este un simulator educațional de circuite logice dezvoltat cu Python și GTK +. Acest program simulează circuite logice care conțin componente de bază (de exemplu, NU, AND, OR) și multe componente avansate, cum ar fi flip-flop. Acest program poate crea diagrame de sincronizare și de a schimba stările de switch-uri la poziția specificată.

Autor: Koichi Akabe

Site: http://gLogic.org

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Leave a Comment