Grafică

 

Programe instalabile in secțiunea Grafică

Gimp

Descriere: Este un editor grafic cu sursă deschisă, independent de platforma utilizată, disponibil pe sistemele de operare GNU/Linux, Windows și altele.

Autor: Spencer Kimball, Peter Mattis

Site: https://www.gimp.org

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Dia

Descriere:  Dia este în mare parte inspirat de programul comercial Windows Visio, deși este mai mult orientat spre diagrame informale pentru utilizarea ocazională. Acesta poate fi folosit pentru a realiza mai multe tipuri de diagrame. În prezent are instrumente speciale pentru a ajuta la evidențierea relațiilor dintre entități, diagrame UML, scheme logice, scheme de rețea și multe alte diagrame. De asemenea, este posibil să se integreze noi forme prin scrierea unor simple fișiere XML, folosind un subșir SVG pentru a desena forma .

Autor: Alexander Larsson

Site: https://wiki.gnome.org/Apps/Dia

Email: dia-alla@lysator.liu.se

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Wings3d

Descriere:  Wings 3D este un modelator avansat puternic și ușor de utilizat. Inițial inspirat de Nendo și Mirai din Izware , Wings 3D a fost dezvoltat începând cu anul 2001 , atunci când Björn Gustavsson ( bjorng ) și Dan Gudmundsson ( dgud ) au început proiectul. Richard Jones ( optigon ) a menținut Wings și a scris codul multor caracteristici noi între 2006 și 2011. Wings 3D este în prezent menținută de Dan și Richard , cu ajutorul întregii comunității. Wings 3D oferă o gamă largă de instrumente de modelare , o interfață personalizabilă , suport pentru lumini și materiale și o facilitate intrinsecă pentru cartografiere AutoUV. Nu există nici un suport în Wings pentru animatie. Wings 3D este un program cu sursă deschisă.

Autor: Björn Gustavsson, Dan Gudmundsson

Site: http://www.wings3d.com

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Blender

Descriere:  Blender este suita liberă cu sursă deschisă pentru creatie 3D. Acesta permite în totalitate modelarea 3D-pipeline, ajustare, animație, simulare, redare, compoziție și urmărirea mișcării, chiar editarea video și crearea jocurilor. Utilizatorii avansați folosesc API Blender utilizând limbajul Python cu scopul de a personaliza aplicația și de a crea instrumente specializate, de multe ori acestea fiind incluse în edițiile viitoare Blender. Blender este foarte potrivit pentru persoane fizice și studiouri mici, beneficiind de facilități de bază și fiind receptivi la diferite versiuni dezvoltate. Exemple din mai multe proiecte bazate pe Blender sunt disponibile în biblioteca de proiecte.

Autor: Ton Roosendaal

Site: https://www.blender.org

Email: foundation@blender.org

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

yEd

Descriere:  yEd este o aplicație desktop puternică, care poate fi folosită pentru a genera rapid și eficient diagrame de înaltă calitate, suportind o larga varietate de tipuri,  printr-o interfata intuitivă. Creați diagrame manual sau importați datele externe pentru analiză. Algoritmii noștri de dispunere automată aranjeaza chiar si serii ( seturi ) mari de date doar cu un singur click.

Autor: yWorks GmbH

Site: https://www.yworks.com

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

K3D

Descriere:  K-3D este un program de simulare și animație 3D absolut gratuit. Acesta combină plugin-uri flexibile cu o multitudine de căi de vizualizare, ceea ce face din K-3D un instrument pentru artiști, adaptabil și puternic.

Autor: Timothy M. Shead

Site: http://www.k-3d.org

Email: k3d-development@lists.sourceforge.net

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Inkscape

Descriere:  Inkscape este un program de grafică vectorială de calitate profesională care ruleaza pe Windows, Mac OS X și GNU / Linux . Acesta este utilizat de către profesioniștii în proiectare dar și pasionații din întreaga lume, pentru a crea o mare varietate de grafice, cum ar fi ilustrații, pictograme, logo-uri, diagrame, hărți și grafice web.

Autor: inkscape.org

Site: https://inkscape.org

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Synfig Studio

Descriere:  Synfig Studio este un software gratuit și open – source de animație 2D , conceput ca soluție puternică pentru uz profesional pentru crearea de animație de film de calitate, folosind prelucrarea video vectorială și bitmap. Se elimină necesitatea de a crea cadru cu cadru animație , permițându-vă animație 2D de o calitate superioară, implicând mai puține resurse umane și de memorie. Synfig Studio este disponibil pentru Windows , Linux si MacOS X.

Autor: Robert B. Quattlebaum Jr, Adrian Bentley

Site: http://www.synfig.org

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Art Of Illusion

Descriere:  Art of Illusion este un program de modelare 3D, texturare, randare- un studio de grafică folosit pentru a crea imagini statice generate de calculator sau animații fotorealiste cît și non- fotorealiste. Multe dintre facilitățile sale concură cu posibilitățile oferite de programe comerciale. Diferențele se remarcă prin compartimentarea suprafeței de lucru pe baza instrumentelor de lucru, animație bazată pe șabloane, o interfață grafică pentru proiectarea procedurală a texturilor și materialelor.

Autor: Peter Eastman

Site: http://www.artofillusion.org

Email: peastman@users.sourceforge.net

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Ilastik

Descriere:  Ilastik este un instrument simplu, ușor de utilizat pentru trierea imaginii interactive, segmentare și analiză. Este construit ca un cadru de software modular, care are în prezent fluxuri de lucru pentru sistemele automate pixel- (supravegheat) și obiect la nivel de clasificare, de urmărire automată și semi-automată obiect, segmentarea semi-automată și obiect de numărare fără detecție. Cele mai multe operațiuni de analiză sunt efectuate lent, ceea ce permite procesarea interactivă orientată de subvolume de date, urmată de analiza completă volum în modul de lot offline. Folosirea acestuia nu necesită nici o experiență în procesarea imaginii.

Autor: Ilastik este dezvoltat de echipa Ilastik, cu sprijin financiar parțial din partea colaboratorilor Heidelberg pentru prelucrarea imaginilor, HHMIs Janelia si CellNetworks .

Site: http://ilastik.org

Email:

Arhitectura: 64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Fiji

Descriere:  Fiji este un soft de analizare stiintifica a imaginilor.

Autor: Wayne Rasband

Site: http://imagej.net

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Darktable

Descriere: Darktable este o aplicație fotografică cu ajutorul căreia puteti gestiona negative digitale într-o bază de date.

Autor:

Site: http://Darktable.org

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Leave a Comment