Programe instalabile in secțiunea Programare

Pycharm

Descriere:  Pycharm oferă autocompletarea inteligentă a codului, analiza acestuia, sublinierea instantanee a erorilor de sintaxă precum și sugestii de depanare a acestora alături de facilități de formatare automată și multiple posibilități de navigare prin cod. PyCharm este un editor inteligent de cod, potrivit pentru Python, Javascript, CoffeeScript, TypeScript, CSS, dar și alte șabloane de limbaje de programare. Are funcția de a detecta automat limbajul de programare în care este scris codul de editat, detectând erorile și depanându-le. Pycharm folosește o metodă ingenioasă de trecere de la o clasă la alta, de la un fișier la altul, între simboluri sau chiar între acțiuni și ferestre ale programului. Cu un singur click se pot modifica declarații de variabile, metode, teste, implementări, moduri de utilizare, etc. Codul scris poate fi reutilizat într-un mod inteligent, printr-o redenumire și ștergere inteligentă, cu variabile inline sau metode, sau alte reutilizari ale codului. Acestea permit modificari majore în proiectele realizate.

Autor:

Site: https://www.jetbrains.com/pycharm

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Spyder IDE

Descriere:  Este un mediu de programare științific pentru limbajul Python.

Autor:

Site: https://github.com/spyder-ide

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Lazarus

Descriere:  Lazarus este un mediu integrat de programare pentru dezvoltarea rapidă a aplicațiilor folosind limbajul Borland Delphi. Conține o mare varietate de componente pentru a fi folosite în realizarea interfețelor grafice complexe cu ajutorul unui instrument de proiectare grafică.

Autor:

Site: http://www.lazarus-ide.org

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Dbeaver

Descriere:  Este un client universal gratuit SQL, un instrument pentru gestiunea bazelor de date, destinat programatorilor SQL, administratorilor de baze de date și analiștilor. Suportă marea majoritate a bazelor de date: MySQL, PostgreSQL, SQLite, Oracle, DB2, SQL Server, Sybase, Teradata, MongoDB, Cassandra, Redis, etc.

Autor:

Site: http://dbeaver.jkiss.org

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Brackets

Descriere:  După cum dezvoltatorii o afirmă, este un editor de text modern, cu sursă deschisă, adaptat cerințelor de proiectare a paginilor web.

Autor:

Site: http://brackets.io

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Romană

Alice 3

Descriere:  Alice este un program gratuit (în scopuri necomerciale) bazat pe programare orientată obiect în scopuri educaționale și care include un mediu de dezvoltare integrat. Alice foloseste un mediu vizual de tip ”apucă” și ”aruncă” (drag and drop) pentru a crea animații computerizate folosind modele 3D. Software-ul a fost dezvoltat pentru prima dată la Universitatea din Virginia, în 1994, atunci Carnegie Mellon (din 1997), de către un grup de cercetare condus de Randy Pausch.

Autor:

Site: http://alice3.pbworks.com

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Atom

Descriere:  Atom este un editor de text modern , ​​abordabil , dar cu sursă deschisă și editabilă – un instrument ce poate fi personalizat după preferințe, și de asemenea, poate fi utilizat în mod productiv fără macar a modifica vreodată un fișier de configurare .

Autor:

Site: https://atom.io

Email:

Arhitectura: 64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Codeblocks

Descriere:  CodeBlocks este un mediu integrat de dezvoltare pentru limbajele C, C ++ și Fortran, construit pentru a satisface cele mai exigente nevoi ale utilizatorilor săi. Acesta este proiectat pentru a fi foarte extensibil și complet configurabil. În cele din urmă, un IDE cu toate caracteristicile de care aveți nevoie, având un aspect compact, perfect funcțional pe diferite platforme și sisteme de operare. Construit în jurul unui grup de plug-in , Code :: Blocks poate fi extins cu alte plugin-uri. Orice fel de funcționalitate poate fi adăugată prin instalarea / codarea unui plug-in. De exemplu , compilarea și funcționalitatea de depanare este deja asigurată de plugin-uri .

Autor:

Site: http://www.codeblocks.org

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Texstudio

Descriere:  TeXstudio este un mediu de scriere integrat pentru crearea de documente LaTeX . Scopul nostru este de a facilita utilizarea LaTeX cât mai confortabilă cu putință. Prin urmare, TeXstudio are numeroase caracteristici, cum ar fi evidețierea sintaxei, vizualizator integrat, verificarea de referință și asistență pentru depanarea problemelor. Pentru mai multe detalii vezi documentația oficială de pe site. TeXstudio este un program cu sursă deschisă și este disponibil pentru toate sistemele de operare majore .

Autor:

Site: http://www.texstudio.org

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Visual Studio

Descriere:  Visual Studio este cel mai popular mediu integrat de dezvoltare de la Microsoft. Visual Code Studio este un editor de cod sursă ușor, dar puternic, care ruleaza pe desktop și este disponibil pentru Windows , OS X și Linux. Acesta este dotat cu suport încorporat pentru JavaScript, typescript și Node.js și are  extensii pentru alte limbaje de programare ( cum ar fi C ++ , C # , Python , PHP, etc.).

Autor: Microsoft

Site: https://www.visualstudio.com/en-us/products/code-vs.aspx

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Phpmyadmin

Descriere:  PhpMyAdmin este un instrument software gratuit scris în PHP, destinat să se ocupe de administrarea MySQL și MariaDB pe Web. PhpMyAdmin suportă o gamă largă de operațiuni pe MySQL și MariaDB. utilizate în mod frecvent operațiuni (gestionarea bazelor de date, tabele, coloane, relații, indici, utilizatori, permisiuni, etc.) ce pot fi efectuate prin intermediul interfeței cu utilizatorul, dar și în mod direct prin instrucțiuni SQL. PhpMyAdmin vine cu o gamă largă de documentare, iar utilizatorii pot actualiza paginile wiki pentru a face schimb de idei și pentru a primi sprijin pentru diverse operații. Echipa  PhpMyAdmin va încerca să vă ajute în cazul în care vă confruntați cu orice problemă; puteți utiliza o varietate de canale de sprijin pentru a obține ajutor.  PhpMyAdmin este, de asemenea, foarte bine documentat într-o carte scrisă de unul dintre dezvoltatorii – Mastering PhpMyAdmin pentru MySQL eficientă de gestionare, care este disponibilă în limba engleză și spaniolă. Pentru a ușura utilizarea unei game largi de utilizatori, PhpMyAdmin este tradus în 72 de limbi. PhpMyAdmin este un proiect mai vechi de șaptesprezece ani, cu un cod de bază stabil și flexibil; puteți afla mai multe despre proiect și istoria lui, despre premiile câștigate. Proiectul PhpMyAdmin este un membru al SFC. SFC este o organizație non-profit care contribuie la promovarea, îmbunătățirea, să dezvolte, și apăra proiectele Free Libre Open Source Software (FLOSS).

Autor:

Site: https://www.phpmyadmin.net/

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Codelite

Descriere:  CodeLite este un program cu sursă deschisă , gratuit , mediu integrat de dezvoltare ce rulează pe mai multe platforme cod scris în limbajele de programare C, C ++, precum și în PHP și JavaScript ( în principal pentru dezvoltatori backend folosind Node.js ), care se execută bine pe toate platformele principale ( OSX , Windows și Linux )

Autor:

Site: http://codelite.org

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Qt Creator

Descriere:  Qt Creator este un mediu de dezvoltare integrat pentru C++, Javascript și QML, parte a pachetului de dezvoltare de programe pentru cadrul de realizare a interfeței grafice pentru utilizator în aplicații Qt. Caracteristicile editorului includ  evidențierea sintaxei și autocompletare, dar intenționat fară tab-uri ( desi plug-in-uri sunt disponibile) . Qt Creator foloseste un compilator C++, din colecția de compilatoare GNU pe Linux si FreeBSD. Pe Windows se poate utiliza MinGW sau MSVC cu instalare implicită și se poate utiliza, de asemenea Microsoft Console Debugger atunci când sunt compilate din codul sursă .

Autor:

Site: http://wiki.qt.io/Main

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

SQL Workbench

Descriere:  SQL Workbench este un instrument vizual integrat pentru proiectanții și administratorii de baze de date , precum și dezvoltatori ai BD. SQL Workbench permite modelarea datelor , dezvoltarea SQL, precum și instrumente de administrare cuprinzătoare pentru serverul de configurare, administrarea utilizatorilor, de backup și multe altele. SQL Workbench este disponibil pentru Windows , Linux și Mac OS X.

O introducere bine realizată : https://www.guru99.com/introduction-to-mysql-workbench.html

Autor:

Site: https://www.mysql.com/products/workbench/

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Eclipse

Descriere:  Eclipse este un IDE pentru platforma Java. Suporta plugin-uri pentru mai multe limbaje de programare C /C++, Php, Python.

Autor:

Site: http://www.eclipse.org

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Netbeans

Descriere:  NetBeans IDE vă permite să dezvoltați rapid și ușor aplicații Java, aplicații web și aplicații mobile , precum și aplicații HTML5 cu HTML, JavaScript și CSS. NetBeans IDE oferă, de asemenea, un set mare de instrumente pentru PHP și dezvoltatorii de C / C ++. Este o sursă liberă și deschisă și are o comunitate mare de utilizatori și dezvoltatori din întreaga lume.

Autor:

Site: https://netbeans.org

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPLv2 / CDDL
Limba: Engleză

Anjuta

Descriere: Anjuta este un versatil studio de dezvoltare de software, cu un număr de facilități de programare avansate, inclusiv de management de proiect, expertul aplicație, depanator interactiv, editor sursă, de control al versiunii, designer de GUI, profiler și mai multe instrumente. Acesta se concentrează pe furnizarea unei interfețe simple și ușor de utilizat de utilizator, dar puternică pentru o dezvoltare eficientă.

Autor: Johannes Schmid, Sebastien Granjoux, Massimo Cora, James Liggett

Site: http://anjuta.org/

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Geany

Descriere:  Geany este un editor de text ce utilizeaza setul de instrumente GTK + cu caracteristici de bază ale unui mediu de dezvoltare integrat. Acesta a fost dezvoltat pentru a oferi un IDE mic și rapid, care are doar câteva dependențe de la alte pachete.

Autor: Colomban Wendling, Nick Treleaven, Matthew Brush, Enrico Tröger, Frank Lanitz

Site: http://www.geany.org

Email: lists.ban@herbesfolles.org, nick.treleaven@btinternet.com, matt@geany.org, enrico.troeger@uvena.de, frank@frank.uvena.de

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Romană

Scratch

Descriere: Scratch este proiectat special pentru vârste cuprinse intre 8 si 16 ani, dar este folosit de oameni de toate vârstele. Milioane de oameni creează o largă varietate de proiecte Scratch, incluzând utilizatori casnici, școli, muzee, biblioteci și centre comunitare.Scratch îi ajută pe tineri să învețe să gândească în mod creativ, rațiune în mod sistematic, și de a lucra în colaborare – abilități esențiale pentru viața în secolul 21.

Autor:

Site: https://scratch.mit.edu

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Romană

Aptana Studio

Descriere:  Construiți aplicații web rapid și ușor utilizând liderul în domediul programelor integrate pentru dezvoltarea aplicatiilor web. Aptana Studio îmbină flexibilitatea Eclipse și se concentrează într-un motor de dezvoltare web puternic.

Autor:

Site: http://www.aptana.com

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Romană

Greenfoot

Descriere: Greenfoot este un IDE complet, care include managementul de proiect, auto-completare, sintaxa și alte instrumente comune pentru cele mai multe IDE-uri. De asemenea, vă permite să publicați munca și offline.Cu toate acestea, Greenfoot este proiectat pentru a fi simplu și ușor de utilizat; construit cu începători in minte.Greenfoot este folosit de mii de instituții din întreaga lume. Acesta oferă tranziție mai ușoară în alte medii, cum ar fi BlueJ și mai multe IDE-uri profesionale.

Autor: Michael Kolling, Poul Henriksen

Site: http://www.greenfoot.org

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Idle3

Descriere: Idle 3 este un Python IDE construit cu setul de instrumente Tkinter GUI.

Autor: Python Software Foundation

Site: https://docs.python.org/3/library/idle.html

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Monodevelop

Descriere:  MonoDevelop permite dezvoltatorilor să scrie rapid aplicații desktop și web pe Linux, Windows și Mac OS X. Suportă limbaje precum C#, F#, Visual Basic .NET, C/C++, Vala.

Autor:

Site: http://www.monodevelop.com

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Leave a Comment