Arhitectură

 

 

Programe instalabile in secțiunea Arhitectură

LibreCad

Descriere:  LibreCAD este o aplicație 2D CAD completă, cuprinzătoare, pe care o puteți descărca, instala și distribui gratuit.  Asistența și documentația este liberă, poate fi copiată, folosită și personalizată.  Caracterisitci:  straturi, blocuri, caneluri, polilinii, instrumente de elipsă, linie tangentă & cerc avansate, instrumente de transformare, un sistem avansat de snapping și altele. Foloseşte formatul de fişere DXF pentru importul şi salvarea fişierelor, dar poate exporta și SVG, JPG, PNG, PDF etc.

Autor: RibbonSoft, Andrew Mustun

Site: http://librecad.org

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Romană

FreeCad

Descriere:  FreeCAD este un instrument de modelare parametrică 3D cu arhitectură modulară, in inginerie mecanică și design de produs, dar si arhitectura. Ușor  de utilizat de utilizatorii casnici și pasionați dar și la scoală. Ușor de personalizat și extins cu functionalitati fără modificarea sistemului de bază. Are instrumente similare cu Catia, SolidWorks sau Solid Edge, încadrându-se în categoria MCAD, PLM, CAxand CAE.Scrie şi citeşte fişiere de tipul step, iges, obj, stl, dxf, svg, dae, ifc, off, nastran, vrml. Componente 2D, în scopul de a schița forme 2D sau se extrag detaliile de design de la modelul 3D pentru a crea desene de productie 2D. Folosește intens toate marile biblioteci open-source care există  în domeniul științific al tehnicii de calcul. Freecad insusi poate fi de asemenea folosit, ca o bibliotecă ,de alte programe. Ruleaza  impecabil cu exact același aspect și functionalitati pe Windows, Linux / Unix și Mac OSX.

Autor: Jürgen Riegel, Werner Mayer, Yorik van Havre

Site: http://www.freecadweb.org

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Romană

BrlCad

Descriere:  BRL-CAD este un sistem de modelare solid, puternic, o colecție de mai mult de 400 de instrumente, utilitare, și aplicații, utilizată într-o gamă largă de aplicații  militare, academice și industriale, inclusiv în proiectarea și analiza vehiculelor, pieselor mecanice și arhitectură. Suportă o mare varietate de reprezentări geometrice, inclusiv un set extins de solide tradiționale primitive implicite CSG, cum ar fi cutii, elipsoide, conuri, si toruri, precum și solide explicite făcute din colecții NURBS, Uniforme B-Spline Surfaces , NMG, precum și geometria ochiurilor de rețea pure fațetate. Toate obiectele geometrice pot fi combinate cu ajutorul operațiilor setului- teoretic booleen CSG, inclusiv uniunea, intersecție, și diferența.

Autor: Mike Muuss

Site: http://brlcad.org/

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Sweet Home 3D

Descriere: Sweet Home 3D este o aplicație de design interior open source care permite oamenilor să testeze noile aranjamente de mobilier înainte de a le încerca de fapt, și în cele din urmă vizita virtuală în vizualizarea 3D. Este destul de puternic și extensibil, dar rămâne relativ simplu de utilizat chiar și pentru persoanele care cunosc foarte puțin sau nimic despre design acasă. Acest tutorial vă va ghida primii pași în proiectarea cu Sweet Home 3D.

Autor: Johannes Schmid, Sebastien Granjoux, Massimo Cora, James Liggett

Site: http://Sweethome3d.org/

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Openscad

Descriere: OpenSCAD este un software pentru crearea de modele solide 3D CAD. Acesta este un software gratuit și disponibil pentru Linux / UNIX, Windows și Mac OS X. Spre deosebire de cele mai multe software-ul liber pentru a crea modele 3D (cum ar fi Blender), aceasta nu se concentrează pe aspectele artistice ale modelării 3D, ci pe aspectele CAD. Astfel, ar putea fi aplicația pe care o căutați atunci când sunteți de planificare pentru a crea modele 3D ale pieselor mașinii, dar destul de sigur nu este ceea ce cauți atunci când sunteți mai interesat în crearea de filme de animație de calculator.OpenSCAD nu este un modelator interactiv. În schimb, este ceva de genul un 3D-compilator care citește într-un fișier script care descrie obiectul și face modelul 3D din acest fișier script. Acest lucru vă  oferă un control complet asupra procesului de modelare și vă permite să schimbați cu ușurință orice pas în procesul de modelare sau de a face desene sau modele care sunt definite de parametri configurabile.OpenSCAD oferă două tehnici principale de modelare: În primul rând există o geometrie solidă constructivă (CSG) și în al doilea rând există extrudare de contururi 2D. În format de schimb de date pentru acest contururi 2D sunt folosite fișiere AutoCAD DXF. Pe lângă căile 2D pentru extrudare este de asemenea posibilă citirea parametrilor de proiectare din fișierele DXF. În afară de DXF fișiere OpenSCAD pot citi și de a crea modele 3D în STL și formate de fișiere OFF.

Autor: Marius Kintel, Clifford Wolf

Site: http://www.openscad.org

Email: marius@kintel.net, clifford@clifford.at

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.