Laboratoare virtuale

 

Programe instalabile in secțiunea Laboratoare virtuale

Virtual Microscop

Descriere:  Virtual Microscope este un proiect finanțat de NASA , care oferă instrumentele științifice simulate pentru studenți și cercetători din întreaga lume , ca parte a inițiativei NASA pentru un laborator virtual. Acest site servește ca bază de pornire pentru contribuțiile Technology Group Imaging care conțin baze de date cu seturi de imagini multidimensionale , de înaltă rezoluție. În prezent, oferim 90 de eșantioane în valoare totală de peste 62 de gigapixeli de date de imagine . Microscopul virtual, care este disponibil pentru descărcare gratuită cu suport funcțional pentru diferite tipuri de microscopie: electronică, optică și microscoapie cu sondă de scanare , seturi de date pentru aceste instrumente , materiale de instruire pentru a învăța mai multe despre microscopie , și alte instrumente conexe. Proiectul este open source și codul este disponibil pe Sourceforge .

Autor: NASA

Site: http://virtual.itg.uiuc.edu

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Virtual lab Chemistry

Descriere:  Virtual Lab este o simulare a unui laborator de chimie . Acesta este conceput pentru a ajuta pe elevi să relizeze conexiuni între calculele chimice  și experiențe de laborator autentice . Laboratorul permite elevilor să selecteze dintre sute de reactivi standard ( soluții apoase ) și să le manipuleze într-un mod care seamănă cu un laborator adevărat . Mai multe informații și descărcări sunt disponibile offline.

Autor: Prof. David Yaron, Michael Karabinos, Scott Rohrer, Jason Yan

Site: http://chemcollective.org/vlabs

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Molecular Workbench

Descriere:  Molecular Workbench (MW) este un instrument de modelare pentru proiectarea si realizarea de experimente de calcul din știință . Oferă un sistem de creație pentru designeri de instruire pentru a crea si publicarea de modele și de materiale curriculare bazate pe simulare .

Autor: Dr. Charles Xie

Site: http://mw.concord.org/modeler/index.html

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

PhET

Descriere:  PhET oferă lecţii interactive gratuite de ştiinţe şi matematică,  bazate pe cercetare şi simulări. Am testat extensiv și evaluat fiecare simulare pentru a asigura eficacitatea educațională. Aceste teste includ interviuri studențești și observarea utilizării de simulări în sălile de clasă. Simulările sunt realizatee în Java, Flash sau HTML5, și pot fi rulate online sau descărcate pe computer. Toate simulările sunt open source ( a se vedea codul nostru sursă ) . Mai mulţi sponsori sprijină proiectul PhET, care permite ca aceste resurse să fie libere pentru toți elevii și profesorii .

Autor: http://phet.colorado.edu/ro/about/team

Site: http://phet.colorado.edu

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Romană

VGLII

Descriere:  VGLII Virtual Genetics Lab ( VGLII ) este o simulare a transmiterii genetice care aproximează, cât mai fidel, mediul de testare al ipotezelor de cercetare genetică. În acest laborator, elevii combină ființe ipotetice și examinează descendenții pentru a determina mecanismul de moștenire a unei anumite trăsături. Ca și în cercetarea actuală, nu este posibil să se vadă răspunsul  – studentul trebuie să decidă pentru el însuși, atunci când  a acumulat date suficiente pentru a fi sigur de modelul acestei ființe. Scopul este de a ajuta elevii să înțeleagă logica analizei genetice – cum se poate folosi încrucișarea pentru a determina cum este mostenită o trăsătură genetică și să consolideze înțelegerea mecanismelor de transmitere a caracteristicilor.

Autor: Brian White

Site: http://vgl.umb.edu

Email: brian.white@umb.edu

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

OpenRocket

Descriere:  OpenRocket este un simulator complet echipat, gratuit care vă permite să proiectati și să simulati rachete. Principalele caracteristici includ șase grade de libertate simulator de zbor, optimizare automată, realtime simulator altitudine , viteză și accelerație de afișare, schela și clustering suport.OpenRocket este Cross-platform ( bazat pe Java )

Autor: Sampo Niskanen

Site: http://openrocket.sourceforge.net

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Mars simulator project

Descriere:  Mars Simulator Proiect este un program scris in Java care simulează stabilirea unor așezări umane pe Marte

Autor: Scott Davis

Site: http://mars-sim.sourceforge.net/

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

GNS3

Descriere:  Graphical Network Simulator-3 este un software emulator de rețea lansat pentru prima dată în 2008. Acesta permite combinația de dispozitive virtuale și reale , utilizate pentru a simula rețele complexe. GNS3 este utilizat de mai multe companii mari Inclusiv Exxon , Wal-Mart , AT & T și NASA , și este preferat pentru pregătirea de examene de certificare profesională

Autor:

Site: https://www.gns3.com/

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Romană

Leave a Comment