Microscop Virtual

Descriere:

Microscopul Virtual este o aplicație prin care utilizatorii pot vizualiza, analiza și înregistra comentarii pe imagini capturate folosind diferite modele de microscoape.
Scopul aplicației este de a oferi unui număr cât mai mare de utilizatori posibilitatea de studia imaginile salvate în același mod în care ar studia o mostră folosind microscopul real.

Aplicația a fost dezvoltată ca parte a proiectului “Virtual Laboratory” pentru a fi folosită de cercetători și studenți din întreaga lume.

Logo Microscop Virtual

Condiții distribuție și utilizare:

Pentru că dezvoltarea aplicației inițiale a încetat în 2014 codul sursă a fost replicat, iar dezvoltarea continuă sub forma unui proiect open source: VirtualMicroscopeProjects
Aplicația și codul sursă sunt distribuite cu licență MIT plus două  clauze adăugate conform cerințelor licenței inițiale.

Setul de date care poate fi descărcat prin aplicație a fost creat și pus la dispoziție (sub licență University of Illinois/NCSA Open Source License) de către “Imaging Technology Group”, folosind următoarele tipuri de microscoape: “Philips Environmental Scanning Electron Microscope (ESEM)” și “Fluorescence Light Microscope” Dacă utilizați aceste imagini este necesară menționarea sursei informației conform indicațiilor de la adresa: http://virtual.itg.uiuc.edu/credits/acknowledge.shtml

Instalare:

Pentru utilizatorii Academix:
Microscopul Virtual poate fi instalat din EDU sau folosind comanda: apt install virtual-microscope

Pentru utilizatorii altor distribuții linux:
Ultima versiune a Microscopului Virtual poate fi descărcată gratuit de pe GitLab.
Rularea se poate face folosind comanda java -jar Virtuallab.jar

Aplicația a fost inițial dezvoltată pentru Windows și Mac, dar versiunea curentă nu e testată pentru aceste sisteme de operare.

Raportare probleme:
Dacă întâmpinați probleme de utilizare a aplicației va rog să le raportați prin email către:
incoming+virtual_microscope_projects/virtual-microscope@incoming.gitlab.com

Pagina de Wiki:

https://gitlab.com/virtual_microscope_projects/virtual-microscope/wikis/home

Tutoriale Video:

Mulțumim contributorilor:

Traducerea și emblema aplicației sunt disponibile datorită eforturilor echipei Academix.

Leave a Comment