Birou-Diverse

Programe instalabile in secțiunea Birou-diverse

Shotwell

Descriere:  Shotwell este un mananger de fotografii scris pentru Gnome

Autor: Jim Nelson, Lucas Beeler, Allison Barlow, Eric Gregory, Clinton Rogers

Site: https://wiki.gnome.org/Apps/Shotwell

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Gthumb

Descriere:  gThumb este un vizualizator de imagini și browser pentru desktop GNOME . Acesta include, de asemenea, un instrument de import pentru transferarea fotografiilor de la camere .

Autor:

Site: https://wiki.gnome.org/Apps/gthumb

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Pysycache

Descriere:  Software educational pentru invățarea utilizării mouse-ului.

Autor:

Site: http://www.pysycache.org

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Tux Paint

Descriere:  Tux Paint este un program gratuit de desen pentru copii de varsta 3-12 ani. Tux Paint este utilizat în școli din întreaga lume ca o activitate de desen de alfabetizare pe calculator . Acesta combină o interfață ușor de de utilizat  , efecte sonore amuzante.

Autor:

Site: http://www.tuxpaint.org

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Romană

Libre Office

Descriere:  Libre Office este o suită puternică de birou. Interfața curată și instrumentele puternice permit să vă dezlănțuiți creativitatea și să creșteți productivitatea . Libre Office încorporează mai multe aplicații care o fac printre cele mai puternice suite Office gratuite si Open Source de pe piață : Writer ( procesor de text ), Calc ( calcul tabelar ), Impress ( prezentări ) , Draw ( grafică vectorială și organigrame ), Base ( baze de date ), Math ( editare de formule matematice ).Folosește formatul standard internațional OpenDocument (ODF ) ca format nativ pentru salvarea documentelor pentru toate aplicațiile sale. LibreOffice, de asemenea, suportă formate de fișiere ale celorlate mari suite office, inclusiv Microsoft Office, printr-o varietate de filtre import/export.

Autor: http://www.libreoffice.org/about-us/credits/

Site: http://www.libreoffice.org/

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Abiword

Descriere: Abiword este un program gratuit de procesare de text similar cu Microsoft® Word. Este potrivit pentru o mare varietate de sarcini de procesare de text.

Autor: www.abisource.com

Site: http://www.abisource.com

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Romană

Calligra

Descriere: Calligra Suite este o suită de birou derivată din KOffice în 2010. Este disponibilă pentru PC-uri desktop, calculatoare tabletă și smartphone-uri. Conține aplicații de procesare de text, foi de calcul, prezentare, baze de date, grafică vectorială și pictură digitală. Calligra utilizează formatul OpenDocument ca și formatul de fișier implicit pentru cele mai multe aplicații și pot importa alte formate, cum ar fi formatele Microsoft Office. Calligra se bazează pe tehnologia KDE și este adesea folosit în combinație cu KDE Plasma Workspaces. Calligra include componente eficiente și capabile de birou: Word pentru procesare de text, Sheets pentru calcule, Stage pentru prezentări, Plan pentru planificare, Flow pentru organigrame, Kexi pentru crearea de baze de date, Karbon pentru grafica vectorială, Braindump pentru organizare desene, imagini, text, idei etc.

Autor: www.calligra.org

Site: https://www.calligra.org/

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Gnumeric

Descriere: Gnumeric este un program de calcul tabelar, care face parte din proiectul desktop GNOME Free Software. Gnumeric versiunea 1.0 a fost lansat la data de 31 decembrie 2001. Gnumeric este distribuit ca software liber sub licență GNU GPL; acesta este destinat să înlocuiască programe de calcul tabelar proprietare și altele, cum ar fi Microsoft Excel. Gnumeric a fost creat și dezvoltat de Miguel de Icaza, maintainer actual este Jody Goldberg.

Autor: Miguel de Icaza, Jody Goldberg

Site: http://www.gnumeric.org

Email:

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPL
Limba: Engleză

Planner

Descriere: Planner este o aplicație GTK care funcționează sub licența GPLv2 . Acesta poate stoca datele sale fie în fișiere XML sau într-o bază de date PostgreSQL. Proiectele pot fi tipărite în PDF sau exportate în HTML pentru vizualizare facilă din orice browser web.

Autor: Kurt Maute, Richard Hult, Mikael Hallendal, Alvaro del Castillo

Site: http://live.gnome.org/Planner

Email: kurt@maute.us, richard@imendio.com, micke@imendio.com, acs@barrapunto.com

Arhitectura: 32/64 bit
Licenta: GPLv2
Limba: Engleză

Leave a Comment